Vakantie Appartement Imperia

voorkant huis
voorkant huis

Imperia  verhuur vakantiewoning, centraal gelegen, authentiek Ligurisch, op 7 minuten (letterlijk) lopen van het strand. 

 Opp. 80 m2.

 

Imperia is gelegen aan de Bloemenriviera, tussen Genua en Nice, op ongeveer 90 km. van de vliegvelden van beide plaatsen. Vanaf beide steden, en ook vanaf Milaan, zij n er treinverbindingen.

 

Bij aankomst staat een fles wijn van eigen productie voor u klaar!

 

Ook  buiten het seizoen geschikt vanwege het heerlijke klimaat. Door de nabijheid van  het Parco Nazionale  Alpi Liguri is een combinatie van strand- en bergvakantie mogelijk.

 

Toch liever een vakantie woning in het binnenland, maar wel dichtbij de kust?

vraag inlichtingen

pittoreske haventje vlakbij appartement
pittoreske haventje vlakbij appartement

Het appartement bestaat uit zitkamer, woonkeuken , slaapkamer met tweepersoonsbed, tussenkamer met  2  eenpersoonsbedden,  badkamer.

 

De vakantiewoning ligt in een winkelstraatje, in het middeleeuwse centrum van Imperia, vlakbij het pittoreske haventje.

 

Prijs vanaf  250  euro per week inclusief gas, water en electriciteit ( exclusief verwarming).

Korting bij langer verblijf.

 

 

 

 

 

 

Ruime keuken met  koelkast, wasmachine en gasfornuis met electrische oven

 

 

 

Ruime salotto ( zitkamer) met uitzicht op het karakteristieke Italiaanse straatje met winkeltjes en afhaalzaakjes voor heerlijke pizza's en andere gerechten.

 

 

 

Slaapkamer met twee persoons bed 

 

Klik hier voor meer foto's

Nieuws

Festa di San Giovanni

Van  22-29 juni wordt het feest van de patroonheilige van Imperia gevierd met een grote, meerdaagse markt ( fiera) met stands uit heel Italie. Daarnaast zijn er culturele aktiviteiten, muziekuitvoeringen, 's avonds in de openlucht. Ook culinaire aktiviteiten, o.a. een groot openlucht restaurant bij de haven met locale specialiteiten, pasta festiviteiten georganiseerd door de locale pastafabriek Agnesi en info over olijfolie etc.

Kijk om een indruk te krijgen: www.ineja.it

Het programma  voor 2016 wordt in het voorjaar bekend gemaakt. 

 

Vele d'epoca.

Iedere 2 jaar in september de grote manifestatie van historische zeiljachten. Naast wedstrijden, bootbezichtigingen etc. ook culturele, musicale en culinaire manifestaties.

Kijk op: www.vele d'epoca.com 

 

Villa Grock

Toen de toen wereldberoemde clown Grock in 1920  toevallig Imperia bezocht, vond het het zo'n mooie plaats dat hij er meteen een vakantiehuis kocht. Op de plaats van dat huis bouwde hij vervolgens een van ver opvallende villa, geheel ontworpen naar zijn persoonlijke stijl en een schitterende fantasierijke tuin.

Sinds 2010 weer geopend.

Kijk op: www.museodelclown.it